Connect with us

Нюзрум

Водещ скочи срещу депутатите: Не бъдете некадърни!

Published

on

„Със законодателни промени държавата се опитва да се справи уродите на пътя. Аз смятам, че да отнемеш колата на дрогиран или пиян шофьор, е добра мярка“, това коментира водещият Виктор Николаев в ефира на Нова телевизия във връзка с първите отнети превозни средства.

Той обаче призова депутатите към нещо съвсем конкретно. „Не бъдете некадърни! Това е призивът ни към депутатите и към изпълнителната власт. Направете така, че правилата да работят и наистина да санкционират виновните, а не да пострадат невинни“, коментира той.

И даде за пример случаите, в които човек е взел хапче за главоболие, качва се в колата, спира го полицията, а полевия тест отчита положителен резултат за наркотици.

В страната има едва три лицензирани лаборатории, с които МВР работи и не са единични случаите, в които потърпевши водачи чакат месеци наред – 6-10 месеца, за да им излязат резултатите, които в част от случаите се оказват наистина отрицателни.

Тези с гонките по пътищата, продължават с гонките, ама тях отнемането на кола не ги грози. И карат колите си на жълтите павета, и среден пръст показват и на останалите водачите, и на самата власт, завърши коментара си Николаев.

Повод за думите на Николаев станаха клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София, които взривиха социалните мрежи. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево.

Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

„В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът.

Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия“, обясни адвокат Людмил Рангелов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени