Connect with us

Timeline

Трифонов спира участията на ИТН в Нова ТВ заради Виктор Николаев

Published

on

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов е взел решение да спре участия на партията в Нова ТВ. Повод е днешно интервю в сутрешния блог на медия със Станислав Балабанов.

Трифонов е изпратил писмо до ръководството на медията, което публикува в профила си във Фейсбук:

„Госпожо Здравкова, 

Сутринта поведението на Виктор Николаев беше тенденциозно и това не е само негово отношение, а и на други Ваши служители, бих казал на всички. Явно има двоен стандарт към хората, които каните. Свързани ли са с мен, отношението е явно негативно, тенденциозно и показва пристрастие.

Аз съм абсолютен защитник на свободата на словото и приемам, че Вие имате право да се държите така. Аз пък имам право да не Ви гледам телевизията и да не пускам повече хора, свързани с мен и с това, което правя, нито да Ви гостуват, нито да участват във Ваши телевизионни предавания. 

                                            Слави Трифонов“

„Днес в телевизионно интервю с кандидат-депутата на “Има такъв народ” Станислав Балабанов, журналисти на “Нова” за пореден път демонстрираха двоен стандарт и политически пристрастия. Не може журналист, който води интервю, и то в момент на предизборна кампания, да използва израз като “патеричка” по адрес на партия, която участва наравно с всички партии във въпросната предизборна кампания. Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”, обяснява още недоволството си Трифонов.

Според него през цялото време двамата водещи не задавали въпроси, а правели внушения.

„Внушения, които не смеят да правят срещу представители на други политически партии. А поводи – много. Например, купувани ли са депутати. Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за журналисти. А всъщност са слуги. Ако въпросните т.нар. “журналисти” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред избирателните урни. А не в предизборни интервюта, които водят“, пише още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени