Connect with us

Нюзрум

Сензационно! Адвокат огласи стряскащ детайл от думите на Гешев

Published

on

„Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради и автомобили ползвал господин Гешев. Той реши, че като го удари, някакъв дивидент и той ще получи”.

Това заяви адвокат Людмил Рангелов в ефира на Нова нюз по повод вчерашните пресконференции на главния прокурор Иван Гешев, заместника му Борислав Сарафов и неговия заместник Ясен Тодоров.

Според адвокат Димитър Марковски вече има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната. „Това подчертава позицията, включително и на адвокатския съвет, която показва необходимостта от съдебна реформа, която да извади политическата власт от там.

Това са процеси, които текат с години, но сега се осветляват особено добре. Политиката не бива да закача съдебната власт и нейните ръководни органи, за да бъдат употребявани за определени политически цели”, допълни Марковски. Той акцентира, че е важно да си отговорим на един важен въпрос – „какви са аргументите за отстраняването на Иван Гешев”.

Относно поисканата охрана от Борислав Сарафов адвокат Марковски обясни, че изпадаме в хипотеза, че фигурата на главния прокурор е като ръководител на престъпна група. Те по Конституция и по закон са призвани да разкриват подобни структури, каза Марковски и допълни, че се налагат непоправими щети на прокуратурата.

Според адвокат Рангелов този конфликт очевидно е непримирим, трябва да има промяна на лицата в това ръководство.

„Никой не обсъжда въпроса с какво и как трябва да е заплашен един главен прокурор, за да изведе семейството си в чужда приятелска държава с протекция на приятелска прокуратура. Това е безобразие, на което никой не му обръща внимание”, допълни той.

Най-четени