Connect with us

Нюзрум

Виктор Николаев призна! Ето защо Костадинов гостува толкова често в Нова тв

Published

on

Преди да започне интервюто си с Костадин Костадинов, водещият Виктор Николаев поиска да обясни на зрителите защо лидерът на „Възраждане“ гостува често в сутрешния блок. 

„Има много въпроси до телевизията ни защо Костадин Костадинов гостува толкова често. Ние отправяме покана към всички политически сили и тези, които се отзоват, получават ефирно време. БСП ще направят включване от парламента, а от ГЕБР отговориха, че имат ангажименти. Единствено от „Възраждане“ почти винаги се отзовават на поканите ни“, отбеляза той. 

Николаев заяви, че не желае зрителите да останат с убеждението, че медията има свои любимци. След тези думи той се обърна към лидерът на „Възраждане“ и го попита как ще процедира партията в избора за председател на 49-я парламент. 

„Възраждане“ вече трети пореден парламент ще има собствен кандидат за председател и това е адв. Петър Петров. Цончо Ганев ще е номинацията ни за зам.-председател, обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред Нова тв. 

„Първият и вторият имат близки позиции и има логика и в двете. Щом втората политическа сила не са обявили кандидатурата си, най-вероятно няма да излъчат такава“, смята той.  

Той коментира и нашумелия спор между ПП-ДБ и „Възраждане“ за депутатските места.

„Преди да се явят депутатите има една оперативна среща на която се разпределят стаите на база парламентарна представителство. От страна на ПП-ДБ имаше желание да застанат на нашите места от предишния парламент. Ако настояват да бъдем от другата страна бихме приели този компромис, но тогава искаме хомогенен блок вътре. Предложихме да им отстъпим лявата или дясната половина, но ако ни отстъпят места в средата. Те отказаха и се върнахме на старата схема“, каза Костадинов.   

„Асен Василев е бил изключително откровен, когато говори по въпроси, които не са свързани с финанси и трябва да го признаем като положителна черта. Ако направят коалиция с ГЕРБ, ще нарушат единствения и основния си принцип. Как ще обяснят на избирателите си, че влизат в коалиция с тези, които трябваше да унищожат политически“, допълни той. 

„Ние сме сериозна заплаха за тези, които превърнаха България в най-бързо изчезващата държава в света. Ние нямаме кой знае колко време за губене. България изживява екзистенциална криза, която може да заплаши съществуването на държавата. Ние сме заплаха за сегашния неоколониален политически модел“, обясни още лидерът на „Възраждане“. 

Той заяви, че партията не е против всичко и всички, а има принципни позиции, които ще защитава, като направим запазването на българския лев. 

„Не ми е нужно да поставям условия, защото България, макар и параван, е демокрация. Използвахме възможностите си максимално. Едно конкретно решение – опитахме се да говорим с всички политически сили и да се обединим около консенсус. Всички партии заявиха, че искат да бъде унищожен българския лев. Събрахме 604 хиляди подписа. Трябват ни 400 хиляди. Дори някой да сезира Конституционния съд, референдум ще има. Този съд спазва закона и конституцията и вярвам, че дори няма да разгледа тези теми“, обяви той. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени