Connect with us

Спор(Т)но

ЦСКА гони 40! Кажи им нещо на Гриша Ганчев и Христо Стоичков!

Published

on

ЦСКА се завърна в европейските клубни турнири през сезон 2018/2019. За 5 години навъртя 35 мача там, два пъти игра в групи – първо в тези на Лига Европа, а след това и в тези на Лига на конференциите. Така „червените“ напомниха на Европа за името си. През миналия сезон записаха рекордните за клуба 12 мача в една кампания.

През сезон 2018/2019 ЦСКА отстрани Рига и Адмира, а в третия квалификационен кръг на Лига Европа отпадна от Копенхаген. Шест мача бяха записани и през кампанията 2019/2020 – отстраняване на Титоград и Осиек, отпадане от Зоря.

Първото влизане в групи беше през сезон 2020/2021. По пътя към тях бяха отстранени Сиренс, БАТЕ, Б-36 и Базел. В тях ЦСКА победи Рома с 3:1 в София, направи 0:0 на „Олимпико“ и 0:0 срещу Клуж в Румъния. Никога преди ЦСКА не беше печелил 5 точки в групова фаза.

През миналия сезон „армейците“ се справиха с Лиепая, отново Осиек и Пилзен, за да намерят място в групите на Лига на конференциите. Такава е задачата и сега. За целта първо ЦСКА трябва да отстрани Македония ГП този четвъртък на стадион „Българска армия“ след 0:0 на чужд терен. Сед което ще подгони своя мач №40 в Европа в ерата „Ганчев и Стоичков“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени