Connect with us

Нюзрум

Премиерът Денков с горещ коментар за ужаса в столицата: Уволних го!

Published

on

Вместо футболен празник, наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква перспектива за развитие. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори, предава БЛИЦ. 

Това заяви премиерът Денков на извънредна пресконференция. 

„Искам горещо да благдоаря на всички мирно протестиращи и полицаите, които изпълниха дълга си в изключително трудна обстановка, изпълнена с провокации. 

Но не може да си затворим очите за сцените, в които полицаи биха и ритаха граждани. Отчитайки всичките тези обстоятелства, предприех следните действия: 

Изпратих писмо до централата на УЕФА с искане да чуя тяхното становище по организацията на благополучната среща. Ще потърся позицията на ФИФА. Уволних заместник министър Темелакиев, който пряко отговаря за тази дейност. 

Възложих разследване на случаите на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те да получат най-високи дисциплинарни наказания, включително и уволнения. 

Има искания за оставката на министър Калин Стоянов. Ще обсъдя първо този въпрос с Мария Габриел , ще обсъдя и следващите стъпки по тази тема, каза още Денков. 

По думите на Денков, вътрешният министър по време на безредиците е бил на филмова прожекция. 

Притискан ли е Калин Стоянов и защо Пеевски изказа тези съмнения

Ако съм притискал за нещо, Стоянов, то е едно – да си изпълни задълженията по организацията на вота. Да, няколко пъти съм водил разговори с него, в които са му казвал: Твоя задача е да не позволите д има нарушения на изборното законодателство. Като разговор това сме го имали, това му е работата. Никога не съм го притискал по отношение на някои партии.  

Правителството работи, изпълнява си задълженията. Роля на партиите е да решат, с кое правителство искат да работят. 

Не бих искал да коментирам чужди думи, защото много лесно ще влезем в излишен разговор през медиите. 

Разговорът за Калин Стоянов предстои. Той се уволнява от Народното събрание. 

Най-четени