Connect with us

Нюзрум

Тагарев призна за страх от война: Армията ни е…

Published

on

Постоянният страх от война, който в момента прониква в българското общество, подхранван до голяма степен от руска дезинформация, започва сериозно да засяга способността на армията да се бие. Това заяви българският министър на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от брюкселския портал Euractiv.

Опозиционните партии БСП и „Възраждане“ разкритикуваха политиката за сигурност на правителството по време на дебата по внесения от тях вот на недоверие срещу правителството.

В отговор на това Тагарев обвини и двете страни в разпространение на дезинформация, посочвайки как това намалява желанието на младите хора да преследват кариера в армията.

Всъщност от началото на войната в Украйна кандидатстването във военните академии е намаляло с 35%, а броят на кадетите с 45%, според анализ на Министерството на отбраната, който прогнозира огромен недостиг на офицери в армията през следващите четири години.

„Това е ясен пример, че дезинформационната кампания на парламентарните партии намалява бойните способности на страната“, каза Тагарев, пише още Фокус.

Най-четени