Connect with us

Timeline

Избори ли? Денков си блее за Украйна

Published

on

Акцент върху подкрепата за България за народа на Украйна постави премиерът Николай Денков в своето видеообръщение към участниците в Третата среща по Формулата за мир на Украйна, провела се на 28 октомври в Малта. Това съобщиха от Министерския съвет на своята официална фейсбук страница.

Българският премиер акцентира върху подкрепата на България за народа на Украйна, необходимостта да се търси справедлив и устойчив мир за Украйна и региона, както и върху широката подкрепа за десетте точки на Формулата за мир. Подчертана бе целта да се търси общо разбиране за това към каква глобална архитектура за сигурност се стремим, посочват от правителството.

Срещата в Малта събра 66 държави от Европа, Азия, Африка и Северна и Южна Америка, представени на равнище съветници по сигурността, външнополитически съветници и политически директори.

България участва във формата за втори път. В рамките на дискусиите бяха подчертани ключовата роля на страната ни в осигуряване на коридорите за износ на продукция от Украйна, възможностите за подкрепа в енергийната област, както и за поддържането на сигурността в Черно море, се посочва в съобщението на фейсбук страницата.

„Украинската формула на мира постепенно, стъпка по стъпка, става глобална“, заяви снощи в ежедневното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от агенция Укринформ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени