Connect with us

Нюзрум

Иван Сотиров разкри кой мандат ще бъде: гавра с хората

Published

on

Това, което се случи на изборите, е ясен мандат за обединение на партиите, които са заявили ясна евроатлантическа ориентация, за решаване на проблемите. Това заяви Иван Сотиров, анализатор и бивш зам.-председател на СДС в ефира на Нова телевизия.

„Още миналата година призовах ПП-ДБ, когато започна кризата с правителството, да потърсят евроатлантическо мнозинство”, коментира той.

„Всеки от социолозите казва, че 2/3 от твърдите ядра на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са гласували да се намери компромис и да се случи коалицията между тях, която трябваше да се случи отдавна”, смята още той.

„Това лицемерие политическото говорене не е от сега. Няма как да си министър и да не си политическо лице. Най-опасното е партиите да се скрият зад уж безпартийни експертни фигури”, допълва още Сотиров.

По повод третия мандат, той заяви:

„Не се ли стигне до седмица да има яснота още при първия мандат, то е обречено. Ако се стигне до трети мандат, това ще е гавра към първата и втората политическа сила. Борисов, въпреки негативите, печели, защото говори на периферията.”

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени