Connect with us

Нюзрум

Политолог разкри схемата! Под шапката на това правителство ще управляват ГЕРБ и ПП

Published

on

Коалиция няма да има, но може да има правителство, зад което да застанат ГЕРБ, ПП, ДБ и др. Работещо мнозинство може и трябва да има. Това заяви политологът доц. Светослав Малинов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според него различията между партиите няма да бъдат загърбени, а само отложени до местните избори.

„Всички осъзнават кризата, в която се намираме и е нужно правителство на временното примирие. До местните избори може да се въведе ред с подобно мнозинство. Най-добре е да бъде между първия и втория, но това не означава, че не може да се добавят и други.

Това правителство трябва да има ясен дневен ред, т.е. поредица от мерки, които да отговорят на кризите, които ни сполетяха“, обясни Малинов.

„Това е единствената реалистична формула и тя трябва да стане с втория мандат. Втората част от заявката на ПП-ДБ, че няма да приемат участие на ГЕРБ в този кабинет, го възприемам като нещо реципрочно. Както ГЕРБ заявиха, че няма да участват с ярки политически лидери, така и ПП трябва да го направят“, прогнозира политологът.

„Ние имаме нужда да не се фиксираме върху редовното правителство, а върху работещ парламент“, подчерта той.

„Това, което наблюдаваме, е безпрецедентна ситуация за европейските демокрации. Партиите не трябва да дават знак, че се занимават със себе си или мислят за местните избори, защото хората искат правителство. Сега имаме основание за повече оптимизъм“, смята той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени