Connect with us

Гербери

ГЕРБ с важни новини от Русе, обяви с кои партии и с кой мандат е готов да прави правителство

Published

on

ГЕРБ е готов на диалог с всички за правителство без значение от мандата. Това заяви днес в Русе председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Търсим възможност за съставяне на правителство. Най-лесно е да се отиде на избори, доабви Атанасова.

По думите й е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата и България да се управлява от служебни правителства, назначени от президента, и без парламент.

„Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа“, обясни Атанасова.

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните парламентарни групи ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма.

По думите й важните теми са инфлация, доходи, бюджет. „Ако искаме да ги решим, трябва да водим конструктивни разговори за съставяне на правителство. Ако искаме закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност“, каза Атанасова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени