Connect with us

Гербери

ГЕРБ унищожи с брифинг Промяната: С игри и закачки е така, некомпетентни хора

Published

on

„Изказваме своето становище относно поредното решение на Конституционния съд на България, обявило като противоконституционно решение на Народното събрание. Това е решението с което НС се намесва по груб начин в работата на изпълнителната власт и по- точно в работата на МРРБ и в частност на АПИ за плащане на сертифицирани и одобрени дейности, които са приети от АПИ и НС блокира плащането по тези дейности. В решението има и разделение между различните фирми. Тази груба намеса в работата на АПИ ще носи своите щети, защото всеки недоволен може де осъди държавата.” Това заяви бившият регионален министър Петя Аврамова по време на брифинг в Народното събрание.

Припомняме, че вчера КС обяви за противоконституционно решението на парламента, с което през април бе взето решение да се платят само 50 на сто от дължимите суми към пътните фирми за извършени в срок и качествено ремонти по законни договори. 

Бившият зам.-регионален министър Николай Нанков бе категоричен, че ГЕРБ многократно са предупреждавали колегите си от управляващата коалиция, че решението им е противоконституционно.

„Как така през парламентарна комисия ще се извършват плащания към АПИ? Те предлагаха също да си извършват плащания за дейности, които не се извършвани. ПП трябва да се засрами и да поеме своята отровност към момента морална и политическа, но на път да стане материална. Когато стане въпрос по темите законност, правова държава трябва най-малкото да си посипват главата с пепел”, заяви Нанков.

По думите на народният представител Александър Ненков с игри и закачки са ни управлявали хора, които са изключително некомпетентни.

„Най-тъжното е, че повече от година и половина тези хора направиха така, че пътищата са абсолютно неподдържани. Нищо не е мръднало от кабинета на Бойко Борисов. Попитайте Настимир Ананиев кой му даде списъка от фирми и  на каква база е написан той, защото  чрез този списък е платено на едно фирми на 100 процента, а на други на 50 процента”, заяви още Ненков.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени