Connect with us

Парламент

Зелен отпадък се хвана за главата: БСП се готви за избори, щом иска това от парламента!

Published

on

Предложението за предоставяне на военна помощ на Украйна вероятно ще се гледа тази седмица от комисиите в парламента. Не мисля, че това ще разтури коалицията, защото каква точно ще  бъде военната помощ, зависи от правителството.

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Владислав Панев пред Нова тв.

„За мен коалицията трябва да продължи да съществува, докато се вършат големите и важни неща за България. Самият факт, че един от коалиционните партньори внася закон за хартиеното гласуване, означава, че се готви за избори“, коментира обаче  Панев.

Вчера лидерът на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски и още двама червени депутати внесоха промени в Изборния кодекс, които дават право да се гласува по избор – на машина или с хартиена бюлетина. БСП смята, че въведеното изяло машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели довело до отлив на гласове за партията им. ГЕРБ също иска връщане на хартиената бюлетина.

А за най-големият трус в коалицията – по избора на нов управител на БНБ, зам.-шефът на групата на ДБ коментира:

„Очаквам да влезе в дневния ред на парламента тази седмица, а дали г-н Каримански ще бъде избран зависи от гласуването в пленарна зала, основно от опозицията.“

Той обясни, че парламентарната група на „Демократична България“ ще обсъжда днес темата, но „99% няма да подкрепим Каримански“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени