Connect with us

Парламент

Сензационно от БНР: Спасението за Кирил Петков е да се обърне за помощ към ГЕРБ и ДПС

Published

on

„В момента управляващата коалиция е пред разпад. Единственото, което я държи, е това, че няма какво друго да се прави. От миналата година сме в състояние, когато няма полезен ход – няма друг, който да ръководи правителството, няма как да се прави друго, освен това, което правят“.

Коментарът направи пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев, преподавател с СУ „Св. Климент Охридски“. По думите му най-лошият вариант би бил отиване на предсрочни избори. 

„БСП е готова да напуска коалицията по темата за даване на оръжие за Украйна и така да влезем в сценария на правителство на малцинството с плаващи тематични гласувания, което не е невъзможно. И това е вариант. Третият вариант е най-радикалният – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да се обърнат към по-естествените си съюзници, които биха били ГЕРБ и ДПС“.

Той определи като най-вероятен вариантът с плаващи гласувания по определени теми. Според него изходът от ситуацията с избора на управител на БНБ е да остане досегашният гуверньор Димитър Радев още известно време.

Най-четени