Connect with us

Нюзрум

Министерството на отбраната се тресе! Ето с кого се срещна министъра

Published

on

Двустранното сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н.Пр. Йозеф Леви Сфари, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел на среща днес, 26 октомври, в Министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев подчерта българската позиция, осъждаща терористичното нападение срещу Израел, отразена в декларацията, приета от Народното събрание на 13 октомври 2023 г. В нея се призовава международната общност да бъде солидарна с Израел и да подкрепи усилията на държавата да защити живота и сигурността на своите граждани.

„България осъжда безмилостните атаки на „Хамас“ и подкрепя Израел в решимостта да защити своето право на мирно съществуване, да продължи да поддържа ценностите на свободата, законността, демокрацията и мира“, посочи министър Тагарев по време на срещата като подчерта правото на Израел да се защитава съгласно международния правов ред.

Н.Пр. Йозеф Леви Сфари изрази благодарност към министър Тагарев за подкрепата и съпричастността към народа на Израел. По време на разговорите бяха обсъдени нарастващите заплахи за сигурността на държавите от Европейския съюз във връзка с опасността от тероризъм, съобщи пресцентърът на министерството..

На срещата присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, началникът на отдел „Двустранно и регионално сътрудничество“ Даниела Григорова и заместник-ръководителят на мисията на Израел в България Наама Леви.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени