Connect with us

Нюзрум

Министър на Денков с голяма новина! Подава ли оставка

Published

on

„Всички помощи, които бяха обещани след протестите на животновъдите, вече са изплатени“, съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев.

Продължават обаче преговорите с Европейската комисия за компенсациите, които животновъдите получават заради вноса на украинска продукция след началото на войната. Министър Вътев беше категоричен – въпреки исканията, няма да подаде оставка.

„Напът сме да постигнем съгласие и очакваме писмен отговор от екипа на еврокомисаря по земеделието Януш Войчеховски. Единствено след такъв ние можем да пристъпим към изплащане, защото ако го направим предварително без разрешение, страната ще влезе в наказателна процедура“, коментира Вътев.

„Кое трябва да направим – да нарушим правилата и да вкараме държавата в наказателна процедура, или да изчакаме по правилата да получим нужното разрешение, за което имаме готовност веднага да реализираме изплащането? Крайно време е да разберем всички, че нормалният свят работи по правила“, заяви министърът на земеделието, предаде България Он Ер.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени