Connect with us

Нюзрум

Денков събра погледите! Сензационни думи за „Лукойл“ и пенсионерите

Published

on

Става дума за това какво е най-полезно за България. Да се отмени дерогацията за 7 дни е невъзможно, защото рафинерията няма да има петрол след 10-15 дни. Това коментира акад. Николай Денков пред журналисти.

„Не става дума за сделка, за това какво е най-полезно за България. Предложението да се отмени дерогацията е невъзможно“, заяви Денков.

„Не искам да влизам в тези технически предложения, защото една такава мярка може да се окаже наказуема от ЕК“, заяви премиерът във връзка с компенсациите. „За нас е важно пари от „Лукойл“ да влязат с бюджет“, заяви той и поясни, че на думи не вярва и иска да види парите в държавата. 

Премиерът коментира и това дали ще има коледни добавки за пенсионерите тази година. „Нека да видим изпълнението на бюджета за тази година и тогава ще обсъждаме пак“, каза Денков. 

Относно подготовката ни за влизане в еврозоната, Денков заяви, че всички се дижи по план. Той изрази надежда  на1 януари 2025 годината страната ни да бъде в Еврозоната“. 

Във връзка с Шенген министър – председателят обясни пред медиите в Блгаоевград какво прави България за влизането ни в Шенген, Той обясни, че страната ни не представлява опасност за влизане в Шенген. По думите му, ще е по-добре за другите България и Румъния да бъдат в Шенген. 

Премиерът Николай Денков посети Благоевград и участва в дискусия за присъединяването на България към еврозоната.

Поканата е от студентския клуб „Модел Европейски съюз“ към Американския университет в България. По-рано днес Денков се срещна с ученици и преподаватели от Природо-математическата гимназия „Академик Сергей Корольов“, която отбелязва своята 50-годишнина.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени