Connect with us

Нюзрум

Костадинов скочи: Разбирам го Радев, не искаше Киро да присъства и е нормално

Published

on

„Разбирам мотивите на президента. Той не искаше Кирил Петков да присъства на тази среща. Нормално е лица, които изнасят държавни тайни, да не бъдат канени на такива съвети“. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира в парламента решението на президента Румен Радев да не свиква КСНС, а да направи съвет за националната сигурност на „Дондуков“ 2 без партийните лидери.

„Нищо притеснително не чух в докладите. Благодаря на шефовете на службите, че не казаха нищо конкретно, защото, ако аз бях на тяхно място, не бих имал доверие на хората, които представляват в момента държавното ръководство“, добави още той. Той посочи, че са слушали общи приказки. „Щях да съм по-притеснен, ако имаше нещо конкретно, което да се каже, защото на този председателски съвет присъстваха хора, чието място не беше там, добави той. Влизаха хора, носеха кафета, докато се четяха докладите, влезе фотографът един път, втори път“, коментира Костадинов.

„Изведнъж свикваме консултативен съвет и се притесняваме за войната в Палестина и Израел. На практика е много сериозен военен конфликт, но ние имаме по-близък военен конфликт. Тук не говоря за руско-украинския, а за този в Сирия. Ако погледнем географски, Сирия е с няколкостотин километра по-близо до България. Само на 80 км от западната българска граница е Косово. Там има конфликт, който тлее непрекъснато. Конфликтът в Израел е много сериозен. Ние трябва да седим настрана и да се надяваме, че ще има мирно споразумение“, коментира депутатът. Според него за конфликта между Израел и „Хамас” единственият правилен изход са преговорите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени