Connect with us

Парламент

Експерти взривиха БНТ! Ето я точната формула за кабинет

Published

on

ГЕРБ предложи всичко възможно. Изговориха се много неща, които са интересни като варианти. Единствената формула, която виждам като успешна е експертен кабинет с широка политическа подкрепа. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в ефира на БНТ.

По думите му ПП-ДБ са наясно, че са антиГЕРБ в парлманета. И добави, че е достойно, че не променят позицията си по отношение да не подкрепят правителство на ГЕРБ.

Според политолога Георги Киряков правителството, независимо какво е, ще изпълнява волята на този парламент. По думите му експертният кабинет ще зависи от мнозинството в парламента.

Според него е важно как ще се разпределят министерските постове между партиите, които биха подкрепили кабинета „Габриел“.

ГЕРБ трябва да си направи сметка за местните избори. ГЕРБ може да загуби, ако направи коалиция с ДПС. Почти сигурен съм, че ДПС ще поиска толкова много, че на ГЕРБ ще им е трудно да го преглътнат. Ще дам пример с две ресурсни министерства – Министерство на земеделието и регионалното министерство. Ако това се случи трябва да светне червената лампичка, смята Киряков.

Ако едно експертно правителство с ясна програма успее да генерира подкрепа, успее да я запази е възможно да продължи повече от една година, подчерта Любомир Стефанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени