Connect with us

Олигархия

Рашков и Гошо от БОЕЦ си заработиха надниците от Черепа: Викнаха Менда Стоянов на разпит, но…

Published

on

Държавата се тресе от кризи и властта веднага активира познатия пенсионер, заработващ като отвличащ народното внимание министър. Да, за Бойко Рашков става дума…

„Вътрешният министър си реализира PR, това става. Затова и журналистите сте тук, някой ви се е обадил. Аз вече давах обяснения още миналата година за промените в Закона за хазарта, след сигнал на Боец. Бях разпитвана от прокуратурата. Сега е PR върху PR. Реализирате ПиАр-на Рашков“. Това коментира на излизане от разпита си в ГД „Национална полиция“ бившият председател на комисията по финанси в НС Менда Стоянова.

„Твърденията са абсолютна лъжа. Може да направите собствено разследване. Всички промени и стенограми от заседания и комисии в Народното събрание ги има качени на сайта. Добавила съм въпросната лотария и така започна да плаща на държавата 20% данъци.“, категорична е Стоянова.

Тя припомни, че реално до 2014 година такива налози не са плащани.

„Текстовете, по които се облага хазарта са много стари. През 2013 г. по предложение на Георги Кадиев, но беше изпусната лотарията. През 2014 г. когато станах председател на комисията с мое предложение беше допълнена и лотарията. Така през 2015 година това е плюс за държавата“, припомни тя.

„БОЕЦ могат да твърдят всичко. Странно е, че службите се занимават с този въпрос“, каза още Стоянова.

Разпитът на Менда Стоянова  в националната полиция е по сигнала на БОЕЦ, че е съдействала със законодателни инициативи хазартният бизнес на Васил Божков да пести от такси към бюджета.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени