Connect with us

Олигархия

Шефът на „Булгаргаз: Целият натиск е за едни 3 милиарда лева. Даже и сега пред дома ми има полицейска кола

Published

on

Над „Булгаргаз“ е извършено покушение от правителството за над 3 милиарда долара! Това разкри бившият вече шеф на дружеството. Впрегната е и полицията на Бойко Рашков.

„Булгаргаз“ ще внесе утре предложение за намаление на цената на газа с поне 17%. Това е доста апетитно дружество, което е в отлично финансово състояние, с много добър авторитет и огромен фактор на пазара, това е пазар за близо 3 милиарда лева и е доста апетитна хапка, коментира по БНТ Николай Павлов, бивш директор на „Булгаргаз“.

По думите му дружеството не може да бъде приватизирано, защото няма активи,  а най-големите активи са договорите, които „Булгаргаз“ е постигнала.

Беше включен целият инструментариум, включително полицейски, за да се натиска дружеството и ръководството, включително и в момента в блока, в който живея, има дежурна полицейска кола. Тези неща очевидно се правят, за да се сплаши ръководството. След проверката на БЕХ констатациите бяха несъстоятелни, некоректни и неверни. Ще публикуваме на сайта на „Булгаргаз“ днес тази проверка“, допълни Николай Павлов.

Той заяви, че след проверка на ДАНС се е оказало, че „Булгаргаз“ си върши работата.

„Не очакваме да бъдат открити нарушения. Ако вземем грешно решение по отношение на договори, това може да коства стотици милиони долари на компанията и на държавата. Цялата документация за азерския газ, за газовата връзка Гърция – България е в Министерството на енергетиката, БЕХ и Министерския съвет. Печалбите, които реализираме ги наливаме под формата на дивиденти в Българския енергиен холдинг и оттам в държавата“, каза още Николай Павлов и добави, че не е ничий човек, а експерт, който нямам принадлежност към някоя партия

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени