Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев сдобрява Десислава и майка си по Коледа, заради жена му баба Станка не иска в София

Published

on

Румен Радев ще спази традицията и ще навести майка си Станка в родното Славяново, похвалила се самата тя пред хора от хасковското село. Всяка година държавният глава намира време на Бъдни вечер и Коледа да се завърне в бащиния дом, макар точно във вечерта на Рождество Христово да бе ангажиран с инициативата „Българската Коледа“, която е под негов патронаж.

Въпреки сложните отношения, в които се намират втората съпруга на Радев Десислава и майка му Станка, двете най-важни за президента дами очевидно ще трябва да заровят томахавките и да седнат на една трапеза навръх празниците, пише вестник „Ретро“.

В последните години двете рядко се събират заедно. Показателно, че отношенията им не са съвсем цветущи, е, че свекърва и снаха не са приятелки от куртоазия дори в социалните мрежи вече години наред. За сметка на това пък още щом си направи фейсбук профил преди две години, майката на президента побърза да добави в списъка си с приятели бившата жена на сина – Гинка. Нейни снимки все още продължават да висят по стените на дома на Станка, макар Радев и банковата служителка да са разведени вече от близо 8 години. Тя поддържа близка връзка и с внуците си Дарина и Георги от брака на президента с първата му жена. През летните ваканции те редовно гостуват на баба си за по няколко седмици на село.

Докато навремето Гинка била винаги добре дошла в дома на свекърва си, Десислава твърде рядко придружава съпруга си по време на посещенията му в родния му край, като единственото изключение са големите празници.

В Славяново майката на президента живее съвсем сама, след като съпругът ѝ Георги почина през пролетта на 2020 г. след кратко боледуване. Една от причините 82-годишната пенсионерка да продължава да не иска да се премести в столицата при сина си били именно сложните ѝ отношения с втората ѝ снаха. В битов план на село Станка Радева се справяла трудно, но разчитала на помощ от местните, сред които се ползва с уважение. Макар синът ѝ да не се прибира при нея често, винаги, когато ходел, ѝ помагал с каквото може. Пенсионирата счетоводителка не искала да тежи нито на президента, нито на сестра му Лозана, затова предпочитала да се оправя както може. С радост обаче приемала подаръците, които децата ѝ ѝ правели. Тази година за рождения ѝ ден Радев я изненада с голям армаган – автомобил „Сузуки“, след като Станка се престраши да изкара шофьорските курсове на 81.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени