Connect with us

Нюзрум

БСП май вече не държи да се тестват машините?! Свиленски отвори голямата уста

Published

on

„Имаше го и преди. Това беше причината за въвеждането на машините, но никой не си е мислил, че тези машини могат да попаднат в ръце на хора, които да сменят кодовете“ – така Георги Свиленски от БСП коментира високият брой невалидни бюлетини от изборите в неделя от цялата страна.

Той пристигна в парламента за изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев относно безопасността на машините, но той така и не се яви.

БСП вече май няма да настоява за тестване на машините. Идеята бе обсъдено на предходното заседание на комисията, когато бе изслушан ютюбъра Станислав Цанов. Тогава представителите на всички политически сили се обединиха около тезата, че ще е добре да се направи стрес тест на машините.

„Случаят от миналата седмица на практика облекчи нашето желание за експеримент на машините, тъй като стана ясно, че някой може някога извън легалните и легитимни органи да ходи да снима и записва“, обясни червеният депутат.

„Притеснително е, че някой може да продължи да пипа по машините или по създаването на кода, след като е приключил процеса по сертифициране. Дали има възможност наистина да се манипулират машините, ще кажат експертите“, коментира още Свиленски.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени