Connect with us

Нюзрум

Гуцанов се разтрепери: Има реална опасност ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС да управляват заедно Варна след изборите

Published

on

„Според последните социологически проучвания, четирима кандидати за кмет на Варна се открояват видимо пред останалите. Първи е Иван Портних, но разликата между кандидатите на БСП, Павел Раличков и този на ПП-ДБ, е в рамките на статистическата грешка – около процент и половина“, обяви организационният секретар на социалистите Борислав Гуцанов.

Според него, това ясно показва, че все още не се знае кои претенденти ще са на балотаж. Едновременно с това, социологическите проучвания сочат, че 2/3 от варненци не са доволни от управлението на настоящия кмет, което прави още по- непредсказуеми резултатите от вота на 29 октомври.

„За мен е много интересно, че двете управляващи партии – ГЕРБ и ПП-ДБ – в некоалицията водиха битка един срещу друг на парламентарните избори, а на следващия ден се прегърнаха в НС под опеката на ДПС. Именно заради това е
твърде вероятно това да се случи и във Варна. Сега, за пред хората, кандидатите им са един срещу друг, но веднага след изборите, в Общинския съвет очаквам двете партии на сглобката да излъжат отново избирателите си и да работят заедно така, както в парламента. Съвсем логично е това, което се случи на национално ниво, да се пренесе на местно. Или най-точно казано – дали ще гласуваш за Портних или за Коцев – няма да има съществена разлика“, допълни Гуцанов.

Той припомни какво се случваше във Варна през последните 10 години, откакто ГЕРБ управлява морската столица.
„Първо, градът ни не се управлява от Общината и кмета, а от определени бизнес кръгове. Именно заради това Варна стана нарицателно за рекет, измами, далавери, кражби и непрозрачност. И най-ярките примери са няколко. Пробивът
„Левски“ – може би най-скъпият булевард в света, за който бяха похарчени над 140 милиона лева за 3,5 километра. Другият очеизваден пример – пристанище „Карантината“, за което бяха усвоени 7,5 милиона евро по европроект, а портът не може да се използва, тъй като постоянно се затлачва. Решението е едно – всяка година драгиране за половин милион лева от парите на варненци. В противен случай всеки може да преминава от едната страна на пристанището до другата като Христос“, допълни Гуцанов.

Организационният секретар на БСП подчерта, че е много учуден защо Иван Портних не изпълнява решения на Общинския съвет и даде пример с дупката в центъра на града, където, „благодарение“ на ГЕРБ, държавата загуби стотици милиони в Пловдивския панаир. “Личен мотив и интерес, а може би и стимул накара Портних да не се съобрази с решението на местния парламент?!“, попита риторично Гуцанов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени