Connect with us

Fake Harvard

Гърми скандал: Трактора изнудвал татко Петко?

Published

on

Гнусните спекулации, че убитият преди седмица застрахователен бос и някогашна барета Алексей Петров, стои в дъното на новата коалиция в управлението, се дължат на партенки, пуснати от кохортата на самия Трактор. И на упорито преследване и натиск, приложени от бившия агент на ДАНС върху семейството на Кирил Петков, разкриха сензационно източници на Lupa.bg.

По тяхна информация от отлично запознати с фактологията информатори, преподавателят в няколко ВУЗ-а действително е познавал бащата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил – Петко Петков, но не рандевута между двамата са определили съществуването на „сглобката“ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (с подкрепата и на ДПС), а естественият развой на събитията след вота за нов парламент през април т.г. Всъщност Алексей Петров е опитал да се вклини в политиката и във вътрешнопартийните решения на ПП чрез буквален шантаж.

Действително двамата с татко Петко се познавали. Първите им срещи били в далечните 80-те години покрай общата страст към каратето. Не е изключено дори лично бившият премиер Кирил Петков да е срещал очи в очи Трактора, предвид факта, че гордо развява кафяв колан в бойното изкуство. Пътищата на Петкови и Петров обаче се разделят с емиграцията в Канада. Впоследствие, когато биологът се завръща със семейството си у нас, тъкмо каратето отново го сблъсква с Трактора, но комуникацията опира до учтивото „здравей“.

Едва след като звездата на лидера на ПП изгрява на политическия небосклон, босът на застрахователните полици у нас и зад граница се сеща, че познанствата му покрай каратето с Петков-старши могат да се осребрят под властова форма и за него. „Оттук тръгва и слухът, че Алексей Петров е готвен за шеф на ДАНС“, кълнат се запознати. От 2021 г. и особено през суперуспешната за ПП 2022 г. Трактора системно ухажва за кафета, аперитиви и спявки в тузарски заведения Петко Петков, но удря на камък.

И това го вбесява, разкриват информаторите ни. Тогава в типично свой стил решава да притисне бащата на Кирил, като праща по петите му в ченгесарска нишка няколко съгледвачи, снабдени като шпиони от бившата ДС с висококачествена снимачна техника.

Според запознатите Трактора е събрал десетки часове записи, чертежи на обичайните маршрути на семейство Петкови и снимков материал. Мълви се, че неведнъж Алексей е споделял в компания, че държи интимен компромат срещу Петков-старши и че във всеки момент може да реши да го ползва срещу него, надушел ли, че бащата на Кирил се кани да го отреже от лелеяния пост. Така Петков бил принуден да откликне няколко пъти, макар и изключително хладно, на горещите покани за срещи от Трактора.

Категорично обаче отказвал да ангажира политическата формация на сина си с въпросните разговори. Оттам – и железното мълчание, което запазва вече над седмица по повод ликвидирането на Алексей Петров, независимо от общото каратистко минало.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени