Connect with us

Timeline

Шкварек с прогноза: До местните избори ДБПП…

Published

on

Хотели как лучше, а получилось как всегда. 

Една прогноза: до местните избори ДБПП няма да изпълнят нито един от приоритетите на „демократичната общност“, няма да бъде платена нито една от „цените“ за сглобката им с ГЕРБ и ДПС – нито ще сменят Сарафов, нито ще прокарат „съдебна реформа“, нито ще махнат ПСА, нищо. Само връщане на ГЕРБ и ДПС на всички позиции в държавата и пълно продаване към същите..

…и ВЪПРЕКИ това всичките им избиратели, цялото ядро от градски „демократи“, до последния човек, ще си гласуват за тях. Да, губят периферията, която събраха покрай 2020-та, но от демократичната, градска общност, тъкмо тази дето мрънка от години за гореизброените каузи, няма да изгубят и един човек. Ще мрънкат, ще се вайкат, и накрая ще отидат в деня на изборите пак да си пуснат за ППДБ. 

Защото тези хора, казвал съм многократно, са точно обратното на „най-придирчивия електорат“ в страната, както в медиите често ги наричат. Не, това е най-твърдят и стаден електорат, повече и от този на ДПС. Причината за това е, че „градската общност“ въобще не е политическо семейство. От тази заблуда идва грешната прогноза. Те са културна и класова прослойка в обществото. 


Там да гласуваш „за нашите“ е въпрос на престиж и демонстрация на принадлежност. HR-ката в Концентрикс и IT-то в Бизнес Парка не гласуват за ППДБ, или както ще се казва след тях градската левица, понеже са им супер важни каузите с реформата на прокуратурата или махането на ПСА. Не, те гласуват така, защото целият офис гласува така. Защото приятелите от квартала,с които се играят борд геймс в събота гласуват „за добрите“. Защото да не го сториш те прави автоматично „селянин“, „копейка“, „мутра“ или „комунист“. Друга опция в главите на тези хора няма – битката е за социален статут, и той се доказва през четене на Капитал, псуване на „кочината“ и гласуване за текущия партиен бранд на „добрите“. 
Пък „добрите“ могат утре и Пеевски за шеф на ДАНС да изберат – това няма да им коства и един глас от чисто класовата, градска обществена прослойка, преструваща се, че има някакви политически възгледи и принципи. 

На младата „Лена Бориславова“, която в момента е на 25 и работи в някоя от канторите в София не й дреме реално дали „мафията“ ще бъде победена или МОЧА – преместена. Дреме й дали тя самата ще бъде добре възприемана в средата й, а това просто няма как да се случи, ако гласува за някой друг, освен за текущия градско-демократичен партиен проект.

От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек

Най-четени