Connect with us

Нюзрум

Шефът на СОС изригна срещи кмет на ДеБъ: Как да няма пари за плочки?!

Published

on

Кметът на столичния р-н Слатина Георги Илиев се оплака преди дни във фейсбук профила си от липсата на средства за облагородяване на градската среда. Повод стана премахването на незаконен павилион, който обаче след това оставя мястото без плочки и в неугледен вид.

След публикацията, при гостуването си в сутрешния блок на БНТ, председателят на СОС Георги Георгиев заяви, че се е втрещил от думите на колегата си от ДБ.

„Вдигнал една незаконна бутка и под нея са останали разбити плочки като казва: „Ето, аз двигам павилиони, а ние сме премахнали общо 410 благодарение на главния архитект, а той се хвали с тази една и казал „Общината не ми дава пари за плочки“. Кметът на район „Слатина“ има осигурени само по програмата за тротоари 550 000 лева, от които той е инвестирал едва 20%. Същият този кмет, който се обърна към Фандъкова миналата година, че не може той да кърпи дупките по улиците и не може да си подготви договорите, ако може г-жа Фандъкова да го организира. Сега виждаме критики за 5 квадрата плочки“, заяви Георгиев.

По-късно отново във фейсбук кметът Илиев публикува писмо с право на отговор. В него той обяснява, че нямало как да бъдат ползвани парите за тротоари, защото мястото било частна общинска собственост. Освен това не били инвестирани едва 20% от парите за тротоари, а са били „вложени 45“.

Най-четени