Connect with us

Гербери

Шефът на СОС заговори за политически миш-маш преди местните избори

Published

on

Местните избори са заложник на политическите битки за голямата игра. Има политически миш-маш преди местните избори.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред Нова телевизия.

През септември ще бъде обявена кандидатурата на ГЕРБ за местните избори. Номинациите за столичен кмет на формацията на Бойко Борисов са много, ГЕРБ има богат екип с хора от различен профил, уточни Георгиев, който има какво да прави извън Столичния общински съвет.

Така Георгиев не отговори дали той ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. До момента няма автентична силна дясна кандидатура за местните избори, която да се предложи на гражданите, посочи Георгиев и даде пример, че имало кандидат за районен кмет на „Изгрев“, който е социалист.

За вандалското посегателство над Паметника на Съветската армия, Георгиев посочи, че монументът е тема за разделение, но темата е еднозначно решена от СОС – паметникът да се премести, най-вероятно в Музея за социалистическо изкуство. Освен това ще бъде обявен международен конкурс в какво да се превърне пространството около него. Много хора си късат ризите, но нека световни и български архитекти да предложат решение на обществено обсъждане с гражданите.

Георгиев определи като комплимент за добра свършена работа в София поисканата оставка на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от страна на Мая Манолова.

Палатките пред Паметника на Съветската армия са незаконни и Георгиев призова МВР да си свърши работата, за да може пространството да бъде изчистено. Той посъветва руските служби да се грижат за престъпленията в самата Руска федерация и да не определят България като втора Украйна. Така шефът на СОС коментира новината, че руският следствен комитет се заема с темата на паметника в България.

За бясното и рисково шофиране в София, Георгиев заяви, че е сложена нова червена настилка за намаляване скоростта на автомобилите. На 15 места се поставят такива маркировки. Над 300 пешеходни пътеки са осветени в София, но наред с това трябва и образование за шофьорите. Контролът остава ключов, който не е само от страна на Столична община.

Георгиев очаква депутатите от всички парламентарни групи да подкрепят законопроекта за промени в МВР, за да развържат ръцете на „Пътна полиция“ – с цел да се гарантира безопасност в градовете. През следващата седмица ще има акция, насочена срещу електронните тротинетки.

Относно убийството на Алексей Петров, Георгиев заяви, че случилото се не е проблем на парковата охрана. Нека специалистите и следователите да кажат своята дума по случилото се убийство, призова шефът на градския парламент. Петров бе застрелян в местността Бай Кръстьо в подножието на Витоша.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени