Connect with us

Нюзрум

Костадинов с голяма изненада за местния вот! Издига виден журналист в битката за Търново

Published

on

ПП „Възраждане“ ще има кандидати за кметове във всички 265 български общини. Това заяви във Велико Търново лидерът на политическата формация Костадин Костадинов, предава „Фокус“. Той допълни, че ще бъдат изготвени и листи с кандидати за общински съветници. Така партията „влиза в битката за местния вот“ като напълно конкурентна на останалите политически субекти, обясни на пресконференция Костадинов. Заедно с него бяха и народният представител Станислав Стоянов и Ангел Янчев, който е председател на местната структура на партията.

Номинацията на „Възраждане“ за градоначалник на старата столица журналистът Стилян Найденов. Той е и първата официално обявена номинация в общината.

„Стилян Найденов е едно от разпознаваемите лица в града. Той има три награди за журналист на годината от Българската асоциация на регионалните медии, две национални награди за разследваща журналистика, едната от които е „Св. Кирил Философ“, връчена лична от президента на Република България. Стилян Найденов е и главен редактор на в. „Борба“ – една от най-дълго съществуващите регионални медии в страната“, разказа лидерът на „Възраждане“.

Самият Найденов уточни, че никога не е бил член на партия или кандидат на политическа формация, но сега е приел, тъй като страната иска да помогне на страната ни, която се намира в „безвремие и тотална изолация, недоимък и липса на национално самочувствие“.

„Нашата амбиция е да представим непредставените до сега хора в Общинския съвет“, заяви кандидатът за кмет на Велико Търново.

Той набеляза основните приоритети в предизборната си програма. На първо място залага на местните референдуми, чрез които влеикотърновци да изразяват волята си по ключови теми.

Такъв ще бъде направен и за това дали да бъде взет по-голям облигационен заем за ремонт на цялата улична мрежа в старата столица. Друга точка от управленската програма е създаването на нов транспорт чрез т.нар. въздушни автобуси, каквито има в Меделин и Сицилия, както и фуникуляри, които да обезпечат транспорта по вертикала от центъра към кварталите. За подобна инвестиция са необходими около 2,5 млн. евро и би могло да се реализира чрез публично-частно партньорство, посочи Найденов. Предвижда се още създаването на четири нови парка и зони за отдих и почивка край Янтра в рамките на града, нова транспортна схема и пълна ревизия на проекта за нов градски център. Планира се също оглед и подмяна, където е необходимо, на всички пътни знаци, както и създаване на общински инспекторат, който да следи за спазването на местните наредби, каквито има в редица градове на страната.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов бе категоричен, че целта на партията е победа на местните избори. За да я реализира, формацията не изключва да получи подрепа и от други политически субекти.

„Всичко, което ще бъде търсено като подкрепа, ще бъде плод на местната организация. Смятам, че Стилян е човек, който може да обедини много хора, които имат различни идеологически и политически виждания. Защото изборите за кмет и за общински съветници са най-малко идеологизирани избори и колкото по-малко е населеното място, толкова по-малко идеология има. Това по селата е практика – там никой не гласува за партия, там се гласува за личност. В малко по-малка степен е така за градовете, но колкото по-малък е градът, толкова по-малко се гласува за партия. Нашата формация може да води разговори с другите структури на местно ниво, но по-скоро разговорът ще бъде с търновци, с жителите на града“, обясни още Костадинов.

Най-четени