Connect with us

Timeline

Тиктакаща бомба: Акад. Денков разкри какво са им заложили хората на Радев 

Published

on

Премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук. 

„Задвижихме всички сектори, които имаха нужда от рестарт. Опитваме се да не крием проблемите, а да ги поставяме ясно. Проблемите свързани с ПТП, с цените, със забавените пътни строежи, всичко това е заложено като решение в програмата ни“, поде той.

По думите му всички мерки са с конкретен срок и всеки може да отвори, да погледне и да следи какво е изпълнено.

„На 6 август правителството навършва два месеца – какво започнахме, какво свършихме и какво предстои? Ще отговарям на вашите въпроси на живо от 10,30 до 11,30 на 7 август на Фейсбук страницата на Министерския съвет. Питайте!“.

От изпратените въпроси под анонса става ясно, че гражданите се интересуват кога ще има реални реформи в МВР и прокуратурата, защо в България се плащат винетки, а пътищата са в лошо състояние, ще има ли увеличение на майчинството и детските добавки в новия бюджет, ще поскъпне ли цената на горивото, след като се прекратява концесията на пристанище „Росенец“, кога ще има разяснителна кампания за въвеждане на еврото.

Кога премиерът Денков смята да подаде оставка също е често задаван въпрос, с припомняне на думите му „ако видя, че нещата не вървят, ще си подам оставката“. 

„Без да вдигаме много шум гледаме да си вършим работата. Имаше проблеми в Министерството на земеделието и храните, където бяха забавени субсидиите. Това беше заварена ситуация и трябваше бързо да променим сроковете“, призна той.

Най-четени