Connect with us

Нюзрум

Скандално! РЗИ погна Иван Гешев заради пура

Published

on

Много му се струпа в последните дни на главния прокурор Иван Гешев. След Къро, Цецо от Белград и Божидар Боби Сарафов, сега го погна и РЗИ. Столична регионална здравна инспекция и д-р Ангел Кунчев, Главен държавен здравен инспектор, са започнали производство срещу обвинител номер 1 на Републиката, пише Лупа.бг

Причината е повече от прозаична – по време на заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Гешев пали пура в кабинета си, за което има получени десетки сигнали. „Нарушението е с огромна дързост. Подкопава правовия ред в държавата, който извършителят се очаква да ръководи и отстоява“, четем в един от тях, съставен от друг висш магистрат.

Вероятно Иван Гешев ще бъде глобен, което няма да е прецедент за висш държавен служител. През 2020 г. столичната РЗИ наложи акт на министъра на културата Боил Банов заради тютюнопушене на работното място по сигнал на гражданин. Поводът беше дистанционно правителствено заседание, на което министърът на културата здраво подръпва от цигара. Банов изгоря с 300 лева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени