Connect with us

Нюзрум

Шок! Известна пловдивчанка се кандидатира за кмет на града

Published

on

На политическата сцена в Пловдив се появи първият независим кандидат за кмет и общински съветник. Това е адв. Тони Стойчева, която вече публично заяви намерението си за участие в изборите тази есен, съобщава „Марица“.

Тя е завършила право в ПУ „Паисий Хилендарски“ и от 2008 г. е практикуващ юрист и адвокат, член на Адвокатска колегия – Пловдив, с опит в търговското, гражданското и вещното право. Майка е на две деца.

„Искам родният ми Пловдив да бъде по-приветлив и по-чист. Затова и винаги съм имала и отстоявала активна гражданска позиция.
Била съм в инициативните комитети на две местни граждански инициативи и от първо лице разбрах колко е трудно за гражданите да въздействат върху политиката на местно ниво. Доста са и обществено значимите казуси, с които съм се ангажирала до момента – сама и с подкрепата на различни по политическа ориентация хора, но обединени от желанието си да живеят в качествена градска среда“, написа самата тя в социалните мрежи. 

Казусите, с които адв. Стойчева се е ангажирала са спиране на намеренията за строеж върху 81 дка в парк „Отдих и култура“, спиране на пробива до Водната палата, спиране на изграждането на паркинг върху зелените площи пред болница „Пълмед“, съхраняването на кино „Космос“ и предотвратяване опита му за разрушаване, протестите и акции за опазване на Тютюневия град, запазване на Международен панаир Пловдив в полза на градската икономика, поставянето на пешеходни пътеки на потенциално опасни локации и други малки и големи ежедневни битки. 
„Взех решението да се кандидатирам на местните избори тази есен, защото искам нов подход за управление и развитие на Пловдив с активното въвличане на пловдивчани във взимането на важните решения относно зелената система, инфраструктурата по квартали, транспорта и опазването на културното наследство. От първостепенно значение за мен е борбата с презастрояването и работата с експерти при планиране на важните за града ни проекти“, заявява адв. Стойчева. 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени