Connect with us

Нюзрум

Гешев обявява новата си партия в обръщение по БНТ, трима олигарси вадят пари и ресурс за нея

Published

on

Иван Гешев е очаквал още в четвъртък да бъде свален като главен прокурор и затова е заявил петъчното си обръщение към нацията по БНТ. В него той е трябвало да обяви създаването на новата си партия в знак на протест срещу посегателството към прокуратурата, твърди 7dniBulgaria.bg от свои източници на „Сан Стефано“.

Както е известно обаче ВСС отложи за понеделник отстраняването на Гешев, поради което той обявил в БНТ, че ще се възползва на по-късен етап от правото си на обръщение.

Днес пък след мизерното му изслушване в Страсбург, Гешев завъртя нова песен – ще говори, чак когато Румен Радев подпише заповедта му за уволнение. Причината – проваленият прокурор много държи да говори в ролята на „употребен от мафията“.

Припомняме, че 7DniBulgaria.bg вече разкри, че финансов стълб на партията на Гешев е един от най-скандалните олигарси у нас – Христо Ковачки. При него до скоро на годишна заплата от 500 000 лева работеше пък съпругата на главния прокурор. Което обяснява защо Гешев не прие насериозно нито едно от еко-престъпленията на ТЕЦ-овете на Ковачки.

Междувременно в прокуратурата се заговори, че още едни бизнесмени ще застанат зад Гешев, заради услугите, които им е правил. Става дума за мултимилонери от Пещера, които въпреки множеството сигнали за търговия с безакцизен алкохол, никога не са влизали в радара на прокуратурата. Гешев разчита на тях да споделят ноу-хауто си, което помогна на невзрачна фигура като Здравко Димитров да стане кмет на Пловдив.

Самата партия на Гешев е регистрирана отдавна от сестрата на един от свидетелите му във ВСС – Ясен Тодоров. Самият опозорен следовател със сигурност ще се сдобие с началнически пост в партията.

Най-четени