Connect with us

Олигархия

Гешев разтърси държавата. NEXO среща при Цветан Василев

Published

on

Тайна среща се е състояла при банкера беглец Цветан Василев в Белград.

Обвиняем по аферата NEXO е кацнал в Белград. Новината беше съобщена от главния прокурор Иван Гешев. Става въпрос за Антони Тренчев, шеф та криптокомпанията, която бе принудена да напусне САЩ, след като плати космически обезщетения на хиляди потребители. Информацията за посещението им в Белград е предадена на българскитке служби от страна на Интерпол, уточниха от държавното обвинение.

„Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото NEXO. Аз нямам съмнения с кой ще се виждат в Белград, събраха се. Сега чакам да кацнат Божков, може би вашият колега от „Бърд“, може би някои политици и политически партии, за да си разпределят задачите кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите и компроментиране на магистрати и работещи, а изпуснах Красимир Каменов- Къро от ЮАР може би и той ще кацне. Това е шега, но тъжна шега“, каза Гешев.

От прокуратурата разкриха още детайли по образувано разследване срещу организирана престъпна група с участието на Красимир Каменов – Къро, Цветан Василев, Дилян Георгиев и Тони Иванов-Парфюма. Групата се разследва за престъпен заговор за елиминиране на магистрати и полицаи. На практика се разкрива симбиоза между разследвани лица у нас, които ползват общи посредници, за да синхронизират действията си срещу прокуратурата. Става въпрос за лобисти в САЩ, евродепутати и влияние на конгресмени.

Образувано е производство за ОПГ за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители

„Аз виждам говорене за реформи срещу които фактически седи разруха. Опит да се разрушат българските институции, опит да се съсипят една от малкото останали работещи институции, като прокуратурата. Аз като главен прокурор моята отговорност е да не позволя това да се случи, защото това не е в интерес на хората“, каза по темата Иван Гешев.

Най-четени