Connect with us

Гербери

Извънредно: Бойко Борисов с първи коментар след победата

Published

on

Правя изявление, защото стоите пред централата и пред дома ми в Банкя, а в него живеят деца. Това заяви на специална пресконференция от централата на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ЦИК каза, че има 100% преброени протоколи, но снощи се появиха още 11 секции. Затова и не съм говорил досега. Не мога да разбера как от списъка със секциите, като имаш 100%, после се появяват нови 11“, добави той.

„Някои казаха, че е предателство, че говоря меко срещу опонентите, а не агресивно и така намалям процентите на ГЕРБ. Тогава бях искрен и сега съм. Целта на едни избори е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път, бива, а сме вече сме на пети път. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е правителство, каквато и да е цената“, категоричен бе Борисов.

„ДБ повишиха резултата си, Слави се завърна в парламента. Едни отчитат своите победи, другите своите загуби. Както казват в спорта, всичко продължава

Обръщам се към лидерите на партиите. Нашите естествени партньори са партиите, които са в зоната на тези, които подкрепят Украйна, тези, които подкрепят влизането ни в Шенген, тези, които подкрепят процеса, който ние оставихме леко недовършен, защото изтече мандатът – еврозоната“, каза той.

Борисов огласи, че ще покани всички парламентарно представени партии на разговори.

Според него най-правилно би било да има коалиция между големите партии.

„Това съм го казал още преди да знам дали ще сме първи, втори, трети или четвърти. Петков казваше, че ако втората партия не подкрепи първата, народът ще я накаже. Разбирам да сме проявили мегаломания – да надуваме балони, да подреждаме маси и да разливаме шампанско. Знам, че сътвореното за две години с чудовищна инфлация, несигурност, миграционен натиск, обедняване, огромни дефицити, всички разговори за политики, минават през редовно правителство. За политики ще говорим с партиите, които решат да участват в редовно правителство“, каза той.

„Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, най-атлантическото и най-доброто за хората. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, каза той.

„В момента, в който Радев ни включи мандата, ще поканим в парламента всички партии и в зависимост от това кои ще отговорят на огромния процент на социолозите, че българите искат правителство, ще водим разговори“, каза той.

„Костов загуби баса, че ще ни победят с 5%. 7% общо е разликата от неговата прогноза и нашия плюс. Толкова е и дефицита, който трябва да свалим на 3%. Нормално е тези, които са взимали заемите и са виновни, да участват. Не може да се крият и да казват, че са им  важни местните избори“, каза Борисов.

Припомняме, че ЦИК официално оповести резултатите от изборите на втори април, като коалицията ГЕРБ-СДС е победител с 26,5%. На второ място се нарежда обединението ПП-ДБ, за което са гласували 24.5% от избирателите.

Най-четени