Connect with us

Гербери

Борисов с неочаквана оферта към Радев, издаде какво е готов да подари на Петков за кабинет

Published

on

„Нека ПП си постави условията, нека ги обсъдим и мисля, че това се очаква от отговорни политически партии. В противен случай ние ще направим правителство, виновникът за нестабилността след това, обаче ще бъдат те и тънките им сметки няма да излязат“

Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. Той предрече, че тогава ПП ще загуби и местните избори.

Според него трябва да има редовно и стабилно правителство в посока Европа.

Ако иска президентът Радев да участва, ако счита, че има министри, които могат да помогнат, да каже. Прагматичен съм, Радев след мен е с най-много опит, след мен е управлявал той най-дълго с тези правителства. Нямам разделителни линии, ако мисли, че някой негов човек може да ни помогне, да го прати. Ще говоря и с „Възраждане“. Много висшисти гласуват за тях. Трябва да работим с всички, които българите са избрали. Това е моето предложение. Тези, които не искат, ще останат опозиция“, каза той.

Борисов заяви, че на въпроси няма да отговаря, защото всяка дума в повече би огорчила още повече и би наранила още повече.

„Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Нека загубят партиите, но да спечели народът и държавата. Иначе на инат няма да се приемат нито реформи, нито правителство. При правителство пък ще се приемат всички реформи. Когато се събират и си говорят, нека да чуят позицията, която сме изразили ние“, каза той.

Борисов помоли да не бъде притесняван между 16 и 18 часа, когато е личното му време.

„Вали сняг, горе е кално“, каза още той за района около дома си.

На въпрос дали разчита главно на ДБ за коалиция, Борисов отвърна:

„Всяка дума е в повече в този момент“, каза той.

След настанала суматоха и шумотевица в залата, Борисов запита мъж кой е, а той се представи от „неудобните медии“.

„Искам да отговоря на неудобната медия значи, за да не кажат, че не съм. Аз имам партньори, ГЕРБ също. Те са от Европа, Америка и демократичния свят и те всички се тревожат, че нямаме редовно правителство, което да поеме отговорност. Не може като държава да продължаваме да дотираме бизнеса. Ковидът замина преди две години, а ние продължаваме. Има толкова неща, които да се продължат. ПП да кажат кои градове искат, ние няма да издигнем даже кандидат, само да оправим държавата за няколко месеца“, каза Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ би подкрепила процедура по импийчмънт на Радев, той отвърна:

„Мислите, че в този хаос, бихме ударили единствената институция, която в тази криза не се е разпаднала? Неговите функции стават извън правомощията му, защото партиите си говорим кой е хубав и лош. Аз съм против импийчмънт на Радев“, категоричен бе той.

„Аз влизам депутат, защото ме принудиха да стана. Бил съм много неща. Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите с колегите, за да знам кой накрая носи отговорност“, подчерта той.

Борисов не пожела да признае на какви отстъпки е готов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени