Connect with us

Timeline

Стига с тия българи в чужбина! Роми, помаци и тъпаци, които гласуват за ДПС и Възраждане

Published

on

Един от митовете, които рухнаха на тези избори, е „българинът в чужбина“.

Защото без да се обиждате, но „българинът в чужбина“ е най-често строителен работник от ромски произход, мияч на чинии, земеделски работник или просто нехранимайко, за когото германската социална система е дюшеш.

Разбира се, има съществено и интелигентно емигрантско ядро, което за жалост е твърде малко като количество спрямо споменатите.

По време на революционния хъс от 2020, подведени от чалга гуруто на България, българите в чужбина станаха основна цел на политиците на промяната. Купища НПО-та използваха картата „българин в чужбина“ като контрапункт на простотията, с която вътре в страната ни заливат същите политици, медии и конструкции. Просто беше удобно и модерно.

Инструментът беше активно модериран от Христо Иванов и другите директни говорители на олигархическата аристокрация, стоварена ни от Костов през 90-те. Чужбинският българин беше хвален и обслужван, но и използван като извинение за сделката от Росенец, при която старите любимци на службите бяха заменени с новите любимци на службите.

На тези избори чужденецът-българин на практика не беше използван. Сал един Кирил Петков им обърна някакво внимание, в серия от казионни посещения на общности в чужбина. Отделно покойният Кристиан Таков през филма за него беше призван да „обедини“ българите в чужбина.

Това не се получи и тъмнокожите строителни работници, заедно с турцизираната емиграция от някогашни българи, изгонени от комунистите, останаха основата на гласуващите в чужбина.

И ако само преди няколко избора „гласовете от чужбина“ да бяха най-важното нещо, което чакахме на избори, днес те са на практика забравени, гласуват масово за ДПС и Възраждане. По-интелигентните предпочитат ГЕРБ и ППДБ.

Но митът е приключен. Днес знаем, че масовият емигрирал българин не е умният, разумен българин, а в по-голямата си част човек, предпочел икономическата изгода пред родната битка. По много сходен сценарий са възникнали помаците, други икономически отдалечени от ядрото българи.

Тези неща е хубаво да се знаят, защото това са част от лъжите на олигархията, която иска да ви държи подчинени. По същия начин стоят нещата с машинното гласуване, електронното гласуване и другите измами на същата олигархия, но за тях друг път.

Де си знаете.

От профила във фейсбук на Виктор Димчев

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени