Connect with us

Парламент

Слуховете за десетки милиони от политика май са истина: Слави отказа да подаде декларация за богатството си

Published

on

Слави Трифонов за пореден път демонстрира двойнствения си морал! Лидерът на ИТН отново не изпълни закона и не подаде декларацията си за имущество пред КПКОНПИ. Причината – най-накрая е лъснат офорните му схеми, чрез които е покрито несметното богатство на Дългия. Говори се, че откакто е политик, то е порастнало с десетки милиони…

От комисията публикуваха всички декларации за имущество и интереси, подадени от лицата, заемащи висши публични длъжности, за периода 18 август 2021 г. – 31 декември 2021 г., както и списък на лицата, неподали декларации в законоустановения срок, на интернет страницата си.

Публикувани са встъпителните декларации на народните представители от 47-ото Народно събрание.

За разглеждания период, общо 182 задължени лица не са подали в срок декларациите си. От тях 122 са ги подали със закъснение, а 60 лица не са изпълнили законовото си задължение. Почти 1/3 от тях са представители на местната власт.

Най-известен сред 60-те, които изобщо не са подали декларации, е лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Лидерът на ИТН е длъжен да подаде декларация като депутат от 45-ото Народно събрание.

Съгласно ЗПКОНПИ, лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв.

В случаите на неподаване на декларация, когато се установи, че няма обективна причина за това, след решение на Комисията се образува и проверка за установяване на незаконно придобито имущество.

За 2021 г. общият брой лица, подали декларации, е 12 430.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени