Connect with us

Нюзрум

Кандидат на Слави за премиер бръкна с пръст в раната! Наистина какво правят ДеБъ при шарлатаните?

Published

on

„Стигнали сме до страхотна раздробена поляризация в държавата. Всеки гласува за една малка или средна партия и харесва само нея или може би и нея не харесва и нито една останалите. Всяка партия вярва, че нейната мисия е да провали опитите на останалите да направят кабинет“, заяви бившият вицепремиер Николай Василев пред БТВ

„За съжаление, акад. Денков няма по-голям шанс от проф. Габровски да събере подкрепа за втория мандат. Проблемът не е в акад. Денков, който е свестен човек, какъвто е и проф. Габровски, просто политическата ситуация в страната е такава, че почти никоя партия не подкрепя почти никоя друга и затова вероятно след месеци агония е голям шансът пак да не създадем кабинет“, добави кандидатът за премиер на ИТН.

Василев заяви, че кабинетът на Габровски изобщо не е бил лош като състав и като начин на построяване.

„В него нямаше нито един бивш министър от управляващата партия, те направиха всичко възможно да се обърнат към всички части на политическия спектър и да поканят хора отвсякъде и това пак не е достатъчно. Мисля, че нищо не е достатъчно. Кадри на НДСВ през последните 15 г. бяха добре дошли в правителствата на различни нива. Дори проф. Герджиков беше служебен премиер и не съм чул лоша дума в тази посока“, каза още той.

Василев заяви, че за него продължава да бъде загадка какво общо се вижда между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, „които нямат почти никаква прилика в политики и идеология“. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени