Connect with us

Нюзрум

Днес в Благоевград: Депутат на Слави и бурни протестъри основават партията, за която говорят всики

Published

on

Новата партия „Български глас“, за която се говори от месеци, ще бъде учредена днес в Благоевград, съобщава Struma.com. Движещата и сила в областта ще бъде бившият депутат от ИТН в Пиринско, Георги Попов, а основателите и са протестърите от 2020-та Т. Василев и А. Христов.  

Днес в областния град са поканени всички, които припознават идеите на партията, родена от разочарованието и от липсата на промяна и надежда за българския народ.

Основателите и се наричат „народняци“, тъй като произлизали от народа и ще работят за народа. Обявяват се категорично против административния натиск върху бизнеса, липсата на инвестиции и дейността на така наречените „бухалки“ в държавата -НАП, ДАИ, ИТ и други.“

„В България се усеща чувствителна липса на справедливост. Това може да се промени сравнително лесно. Законите ни са добри, просто трябва да се завиши сериозно контролът  по спазването им“, казват от новата партия, откъдето са категорични, че основни виновници за сегашното състояние на народа са: 

„Апатията, примиримостта в обществото и загубата на възрожденски дух по отношение на политическите процеси в страната ни…“

Зала „22 септември“ в областния център  ще приюти днес членове и симпатизанти на новата партия, а домакинът Георги Попов и основателите и, ще представят вижданията си за дейността на партията оттук нататък.

Припомняме, че спряганият за областен координатор на новата партия, Георги Попов влезе в политиката, стана депутат от ИТН, в разцвета на партията, във време, когато водени от желанието за промяна, хиляди припознаха в идеите ѝ – новото начало.

Попов стана част от 45-ото и 46-о народно събрание, когато областен на ИТН бе сегашният кмет на Благоевград Илко Стоянов, който успя да изведе партията до победния и резултат в региона. Депутатстването на Попов обаче, продължи кратко, заради краткия живот и на двата парламента.

Не успяха хората да го припознаят като техния депутат, заради невъзможността му да се изяви достатъчно категорично като народен представител от региона и от трибуната на парламента. За него се чу като се заговори за разпада на ИТН. Появиха се отцепници, които заявиха, че напускат заради Попов, той пък ги обвини, че е разочарован от партията, заради тях, и така крамолите сред хората на Слави Трифонов, станаха обществено достояние, а Попов напусна партията.

Коментарите бяха, че той е загърбил ИТН заради това, че не му бе отредено водещо място в кандидат-депутатската листа на последните избори, с което бе отхвърлена възможността отново да има място в Народното събрание.  И пак според слуховете в политическия мир, през лятото на миналата година, Георги Попов правил опити да стане част от „Български възход“ на ген. Стефан Янев като оглави партията в областта, но генералът заложи на юриста Надежда Самарджиева да е областен координатор и водач на кандидат-депутатската листа .

Попов коментира слуховете, заявявайки, че поддържа добри отношения с ген. Янев, но и двамата не са поемали ангажименти един към друг.  Така, след тази шеметна политическа кариера, днес виждаме Георги Попов в „народняческата партия“ -„Български глас“.

Най-четени