Connect with us

Парламент

Карадайъ пресрещна Асен и Киро: Ето ги лицемерите! Късно е! Вие сте фашификацията

Published

on

„Маските паднаха. Тези, които твърдят, че носят промяната от лошо към по-лошо и тези, които уж носят демокрацията ги няма съзнателно в залата, за да не минат машините“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Повод за изказването му е неприетото предложение от страна на Движението да се въведат сканиращи машини за броене на вота.

Според предвидените предложения се гласува на хартиена бюлетина, която се сканира от машина, вотът се отчита и подписва от комисията. По този начин от ДПС изтъкнаха, че няма да има невалидни бюлетини или сгрешени протоколи, както и ръчно броене. За същите машини се обявиха от ДБ и ПП, но когато трябваше да гласуват те обявиха на трибунка в НС, че повече няма да влизат в зала.

„Видя се кой е за машинно гласуване, честни и прозрачни избори, без да има притеснения и недействителни гласове, както и сгрешени протоколи“, заяви още Карадайъ, като подчерта, че със сканиращите устройства няма да има машинации и фалшификации, каквито се видяха и показаха, че се правят с настоящите машини за гласуване.

„Ето ги лицемерите, които се появяват когато вече е късно. Те са за фалшификацията, която показваме от тази трибуна“, заяви лидерът на ДПС когато в пленарна зала започнаха да влизат депутатите от ПП и ДБ, които решиха все пак да се върнат на работното си място. 

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени