Connect with us

Парламент

Йордан Цонев: Вие ли деца на комунисти и Прокопиев ще се правите на евроатлантици!?

Published

on

В емоционална и гневна реч в парламента, зам.-шефът на НС Йордан Цонев изригна срещу децата на комунистите, които по негови думи са днешните евроатлантици и пречат на съставянето на нормално правителство в България. 

На България се пречи да излъчи редовно правителство, защото едни „евроатлантици“ заблуждават чуждестранните ни партньори. Те заблуждават посолствата, а техните „говорещи глави“ – анализаторите им по завладените от тях медии, създават обществена нагласа, че то не може да се случи, заяви Цонев след разправиите за декларацията на ПП за бюджета.

„Анализаторите ни внушават, че не може – защо, защото някои проксита на този кръг не могат да направят самостоятелно мнозинство. Искам да се обърна към нашите евроантлантически партньори – ние разбираме, че никой не ни помага в това. Пречи се България да има истинска стабилност, политическа, икономическа, всякаква“, заяви Цонев, като предварително направи уговорката, че ще е директен, а няма да си служи с Езопов език.

Той напомни, че при приемането на предния бюджет и последвалата му актуализация повече от предложенията са изработени от опозицията, това означавало, че консенсус може да се намери, макар и трудно. Даде пример и с конституционното мнозинство, което реално имат в това Народно събрание партиите, изповядващи евроатлантическите ценности.

Advertisement

„Относно президентската власт и разширяването на правомощията, за които говори г-жа Нинова – в политиката и правния мир няма вакуум. Когато 4 парламента не могат да излъчат или излъчват нестабилно мнозинство. Когато под диктата на телевизии, на кръга „Капитал“ и 20 говорящи глави първия ден формират общественото мнение кое не може. Още не бяха излезли резултатите и обясняваха как не може да се формира правителство.

Българският народ казва кой с кого може. И е казал, че всеки с всеки може, щом ни е пратил тук. Другото е въпрос за политики и профил. По тази причина нямаме кабинет. Готвим се за предсрочни избори, дори законодателство правим с оглед на избори, без да сме използвали конституционната възможност, за която ни е пратил суверенът“, заяви Цонев.

И напомни, че „почти всички избиратели, на всички партии искат едно – спрете да се карате, направете кабинет, стига ни занимавайте с избори“. Аз това чух. но ни слушаме анализатори, които ни внушават, че не може, добави той.

Цонев обвини ПП и ДБ, че не опитват да водят наистина разговори. „Двете партии не правите това, казвате. Няма истински разговори. Твърдя, че няма заради обществената среда, която се създава от медии и набутаните там говорящи глави и анализатори“, заяви той.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени