Connect with us

Нюзрум

Съд за тези! Кандидат-депутати и други пудели на Нинова си писали по 10-20 000 лева бонуси на месец!

Published

on

Огромни суми под формата на бонуси са си раздавали управители на клонове на държавното дружество „Напоителни системи“ в страната. Към редовна заплата от поне 3 500 лв. всеки месец, скандалните началници са си добавяли и допълнителни материални стимули в огромни размери. Това споделят източници на „Tribune.bg“, които разполагат с документи като доказателство за разкритията си. По думите им, всички споменати шефове с  големи бонуси са активисти на БСП.

Шампион по бонуси е Веселка Нинова – шеф в клон София, която си е надписала бонус в размер на 19 500 лв. за месец юни и 5 500 за месец август.  

През февруари тази година за директор на „Напоителни системи“ ЕАД клон Шумен е назначен Дамян Гашпаров, споделят нашите източници. Гашпаров встъпва в длъжност въпреки протест на служителите в дружеството, които застанаха зад тогавашния директор Христо Николов, с мотива, че той е стабилизирал „Напоителни системи“ и е увеличил заплатите на близо 50-те служители.  

Интересното е, че и Гашпаров като своите колеги си е начислил петцифрена сума допълнително материално стимулиране – 11700 лв за месец юни и близо 10 000 за месец август.  

Advertisement

Същото е направил и шефът на клона във Видин – Лидия Замфирова, която си е надписала бонуси към заплатата в размер на 15 000 лева.

Освен голяма заплата бонуси в размер на 15 бона е взел и близкият до Борислав Гуцанов варненски шеф на клон на „Напоителни Системи“ Красен Железов. Той е известен и с това, че се класира последен на местните избори в Дългопол с бюлетината на БСП.  

За 4 месеца служба общото възнаграждение на Пламен Дилов от клон среден Дунав със седалище Плевен е близо 30 000 лева, скандализирани са негови колеги.  Бившият данъчен е бил лично назначение на шефа на борда Минчо Казанджиев. Дилов е сменил няколко партии. Последно е бил кандидат за депутат от партията на Мая Манолова.  

През месец юни Кирил Пешев, който беше начело на „Напоителни системи” – клон Струма-Места, седна в шефския стол на държавното дружество в София. Заповедта е на министъра на земеделието и хратите Иван Иванов, но зад рокадата се говорише, че стои заместникът му Стефан Бурджев, който имал сърдечна връзка със сестрата на Пешев- адвокат Вася Пешева. Новината предизвикала истински шок в централата в Дупница и в цяла Югозападна България, тъй като е известен фактът, че Пешев не е хидроинженер, няма опит практични познания в системата, а в ръцето му са поставени активи за над 35 000 000 лв.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени