Connect with us

Нюзрум

„Пинчерът“ на Корнелия се разлая: Пуснете ни руските телевизии, глупаци! Там е истината

Published

on

„Доживях до такива подли времена, в които тези, които най-много се пенеха срещу заглушаването на „Свободна Европа“ през комунизма, радостно да ръкопляскат на спирането на руските канали, дори и тези, които не са под санкции. И в случая обясненията с някакви виртуални „европейски директиви“ са не просто измама, те прикриват една съвсем реална, мрачна и плашеща цензура.“

Това написа народният представител от „БСП за България“ Александър Симов във Фейсбук.

По думите му  тези, които искат да гледат руски телевизии няма да спрат да ги гледат – съвременният свят осигурява десетки възможности за заобикалянето на забрани, а „спирането“ само подсилва политическото напрежение.

„Оставете хората сами да преценят кое е пропаганда, кое е истина, кое е факт и кое е просто внушение. Заради това всяка цензура е вбесяваща и върховно глупава – тя отказва да признае правото на хората да мислят с главите си и сами да правят своите изводи. Това, в крайна сметка, е дефиницията на свобода. БСП като партия в най-новата история на България винаги сме били срещу такива действия“, пише още Симов.

Коментарът на Симов идва ден, след като български кабелни и сателитни оператори по нареждане на СЕМ преустановиха излъчването на още три руски държавни телевизии. От ефира на България вече са изключени каналите Россия РТР/ РТР Планета, Россия 24 и Center International. Те не са налични в пакетите на основни телевизионни доставчици като А1, „Булсатком“, „Виваком“ и др.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени