Connect with us

Timeline

Легендарна журналистка нападна Парламента: Скопени мозъци

Published

on

Е, ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО В 133-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!

Величествената сграда, построена в неоренесансов стил, осъмна днес с монтирани отвътре ТЕЖКИ МЕТАЛНИ ВРАТИ!

От кого се пазят депутатите, докопали се до парламентарните банки благодарение на народния вот?

Нима СЪЕДИНЕНИЕТО, чийто символ е тази сграда, може да се брани с метални окови? В диалога или в решетките е СИЛАТА на парламентаризма?

Това е позор!

Знае ли днешният председател на парламента Никола Минчев, какво пише в Акта за изграждането на този храм на народовластието, зазидан в основите на постройката?

Ще му припомня:

„Построената сграда да послужи за увековечаване на свободата и равноправността в България и за прослава на българския народ”.

Е, дотам ли стигнаха младите парламентаристи на ХХI век – да оковат с метални пранги „свободата и равноправността в България“? За да се бранят от … гнева на българския народ! И да се скрият в страха си зад решетките!

Тази сграда, в която българският парламент заседава от 1885 година, помни речи на царе и президенти, на народни водачи, на властници и опозиционери, на премиери и на хиляди депутати. Запечатала е драматични мигове на величие и падение от най-новата българска история. Била е атакувана, била е опожарявана.

Но никой никога досега не си е и помислял да слага метални решетки на вратите, през които може да мине всеки български гражданин на парламентарната ни република.

Сградата на българския парламент е обявена през 1955 г. за исторически, архитектурен и художествен паметник на културата от национално значение.

Чий скопен мозък разреши на този паметник да бъдат сложени метални решетки?

ВЪРНЕТЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРСКЯ ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ!

От профила във фейсбук на журналистката Валерия Велева

Най-четени