Connect with us

Нюзрум

Кирил Петков призна: Аз уволних министъра на Корнелия Нинова! Да си погледне хората в пенсионна възраст

Published

on

Кирил Петков призна, че е отстранил червения зам.-министър на земеделието Атанас Добрев заради сигналите на депутата си Александър Дунчев.

„Това което се опитваме да направим, всяко едно от министерството да си погледне хората в пенсионна възраст. Аз съм говорил и с другите партньори, че назначенията не могат да стават на партиен принцип. освобождават министри, като видим, че някой не се справя добре. Тук съм да демонстрирам е, че няма да стоим в някакви софийски институциии, да слезем обратно на земята“, заяви днес премиерът.

Той обаче не пожела да отговори дали е склонен да освободи министърът на земеделието Иван Иванов, който всъщност беше обвинен в партийни назначения.

Само преди дни депутатът от ПП Александър Дунчев обвини коалиционния си партньор БСП, че гледат на горите като на „баница  и всеки иска да вземе парче от нея“.

Всъщност Дунчев не крие, че няма комуникация именно с министър Иванов. Според депутатът от ПП се освобождават онези, които разкриват схемите на БСП и има една безпринципност в кадровата политика.

„Многократно молих за срещи с Нинова , защото на всички стана ясно, че всичко се спуска от централата, а не от министъра , което е абсурдно и за това помолих министъра и премиерът да уредят една среща с Нинова и да видим как продължаваме работата в горите“, заяви пред дни Дунчев.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени