Connect with us

Олигархия

Пратиха на Петков и Рашков осъден бандит, рекетирал Доган за 12 млн. евро! Щял да свидетелства срещу… Борисов

Published

on

Дилян Георгиев ще бъде основният свидетел срещу бившия премиер Бойко Борисов, съобщава big5.bg, като се позовава на свои източници.

След задържането му преди няколко дни и след отказа на прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия премиер, МВР не се е отказало от разследването срещу Борисов, като смята да извади срещу него като свидетел Дилян Георгиев.

Името на Георгиев нашумя покрай делото за изнудване на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатa от движението Делян Пеевски за 12 милиона евро, за да изтрият имената им от несъествува списък с контрабандисти.

След 8-месечен престой в ареста, обвиняемият румънец Дорин Йордаке изведнъж се съгласява на споразумение, по което получава точно 8 месеца затвор. Соченият за негов съучастник Дилян Георгиев пък е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, съобщиха пред Свободна Европа от Специализирания наказателен съд през януари 2020 година.

Тогава двамата бяха освободени и държавното обвинение не предяви никакви други претенции към тях.

За какво точно Дилян Георгиев ще свидетелства срещу Бойко Борисов все още не е ясно, но със сигурност МВР няма никакво намерение да спре разследването срещу бившия премиер. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени