Connect with us

Гербери

Борисов обяви как Терзиев стана кмет и размаха пръст: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен – никой

Published

on

Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Стана криза в парламента. Партията на промяната не си държи на думата. Това заяви лидерът на Бойко Борисов в Сливен пред Младежката организация на партията.

„Те се изкълчиха и въпреки, че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен – никой“, категоричен бе Борисов.

„Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах „Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов“. Това казах, в 10 часа среща – час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. управителя и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор“, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков: „Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете“, подчерта той.

Борисов коментира пред младата генерация в и драмите в Столичния общински съвет. „Когато бях на вашата възраст, аз се разбунтувах. А демокрацията дава рядък шанс за тези, които със сърце, душа и ум, са искали да променят, не да се закичат с думата „промянатa“. Имаше закон – кмет не може да е партиен лидер. Защото аз се разбунтувах и сам, без партия, без организация, станах кмет на София. От 61 общински съветници. Слушам воплите на новоизбраните. Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам „кметове“, щото още не се знае кой е кмет между тях двамата“, заяви лидерът на ГЕРБ.

С изказвания ще се включат и Десислава Танева, областен координатор на ГЕРБ-Сливен, Стефан Радев, кмет на Сливен и Асим Адемов, член на Европейският парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ. Сред основните теми на форума ще са иновациите, земеделието, местната власт и бюджетните политики. Като лектори ще бъдат Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и Калин Каменов, кмет на гр. Враца.

Когато аз се разбунтувах преди 20 години, имаше мощна комунистическа партия, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ си припомни и началото на политическата си кариера. Нямахме и финансиране. Той си припомни и снимката с надпис „Генерална промяна“.

„Една снимка, където написахме „Генерална промяна“, взехме от „24 часа“, а те бяха достатъчно любезни да не ни искат пари“, спомни си Борисов.

Хората ни вярват, защото си изпълняваме обещанията. 

Фандъкова беше кмет на училище. За първи път в България имаше в училище кабинети и компютри.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени