Connect with us

Парламент

Извънредно от НС! Военният министър дойде на крака, драмата е голяма

Published

on

Закупуването на нова бойна техника от САЩ – машини „Страйкър“, стана причина депутатите да удължат днешния си работен ден. Депутатите ще подхванаха приемане на проект за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“. Става въпрос за договорите за бронирани машини „Страйкър“ от Съединените щати, който по начало бяха предвидени като втора точка за утре. Шефът на водещата комисия Христо Гаджев от ГЕРБ обаче поиска изтеглянето на точката за днес, защото утре военното политическо ръководство включително и министърът са ангажирани в Ново село.

Министър Тодор Тагарев вече е в парламента.

България планира да купи 198 такива машини. Сделката за тях се очаква да възлезе на най-много 2,5 млрд. лв. Тя вече бе одобрена от комисията по отбрана и тази по финанси в парламента.

Проектът обаче тепърва трябва да бъде приет и от пленарната зала. Правителството избърза и в началото на месеца даде задача на министъра на отбраната Тодор Тагарев да подпише договора веднага след произнасянето на НС.

Най-четени