Connect with us

Fake Harvard

Министър Лорер е идиот: Вече не ни трябват руски туристи, нямат пари! Ходих при бежанците, ми те хора като нас!?

Published

on

Основната икономическа зависимост на България от войната, която Русия поведе в Украйна и наложените икономическа санкции, е вносът на петрол и природен газ. Това обясни пред Нова телевизия министърът на иновациите Даниел Лорер.

Потокът на руските туристи отдавна не е най-значимият за българския туризъм – нито летен, нито зимен, категоричен бе министърът. Според него руските туристи лесно могат да бъдат заместени с такива от други държави. Още повече, че дори и след края на войната, руснаците трудно ще са платежоспособни туристи, разясни Лорер.

Българското правителство очаква, подобна на ЕК, инфлацията да се успокои едва към края на тази година, разясни министърът.

Най-добрият сценарий е войната да приключи бързо, примерно в рамките на месец, заяви Лорер. Тогава ще има и бързо икономическо възстановяване.

Край на войната обаче не може да има без промяна в Кремъл, убеден е българският министър. Той изрази надежда, че санкциите срещу Русия бързо ще обърнат общественото мнение в страната срещу Владимир Путин и бързо ще стигнат и до най-близкото му обкръжение, което да поиска промяна.

40-те лева на ден помощ за настаняване на украински бежанци са за хотелиерите, които ги настаняват, а не за хората. Няма директни помощи за бежанци, за разлика от други европейски страни, разясни Лорер за пореден път, след като в социалните мрежи тръгна недоволство срещу отпуснатата от правителството помощ за бягащи от войната.

„Прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна и гледката е покъртителна. Това са хора, които изглеждат като нас и са изживели нещо, което мислехме, че в Европа е забравено. Това са жени и деца, оставили мъжете да се бият за свободата на страната си. И всеки който има съмнения дали трябва да помагаме, да отиде да се запознае с някой от тези хора, каза Лорер.

Според министъра е редно да се даде бързо работа на украинците, които не искали да стоят на социални помощи.

Най-четени